5 TIPP A KÉNYELEM MEGTEREMTÉSÉHEZ AZ AKCIÓS INGATLAN BÚTOROZÁSÁNÁL | Vellea Home

 2024-04-29

5 TIPP A KÉNYELEM MEGTEREMTÉSÉHEZ AZ AKCIÓS INGATLAN BÚTOROZÁSÁNÁL

A COVID-járvány utáni egyik pozitív trend a nyaraló ingatlan vásárlása. Egyre több falu és üdülőváros kapott új lakót, bár nem véglegesen. Az emberek szeretnének elmenekülni a nagyváros zaja elől, és a természetben megtalálni a nyugalom és a kikapcsolódás menedékét. Ha Ön is egyike ezeknek az új lakástulajdonosoknak, íme néhány tipp, hogyan alakíthatja nyaralóját a nyaralás tökéletes hellyé.

Fogadjon a környező természet ihlette dizájnra.

Mint tudjuk, hazánk rendkívül változatos az üdülőingatlan típusok kínálatában. Egy kis földterületen nagyon sok lehetőségünk van a fejlődésre. Kaphat házat vidéken, erdőben, tengeren, gát vagy más nagy vízpart közelében, magasan a hegyekben vagy egy ásványvizes kis üdülővárosban. Minden helynek megvan a maga hitelessége, története és karaktere. Valószínűleg ez volt az oka annak, hogy nyaralót vásárolt ebben a faluban, igaz?

Ezért maradjon harmóniában vele, és alkossa meg új otthona dizájnját mindennel összhangban. Például, ha a villája hegyvidéki, akkor mindennek ezt a szellemet kell hordoznia. Tömör fa bútorok, kovácsoltvas elemek, bolyhos szőnyegek és kényelmes kanapék bőséges puhasággal és ülősarokkal. A sötét árnyalatok dominálnak, de az égő kandalló meleg lángjával kombinálva mindenkit ellazít és ellazít.

Készítsen egyedi dizájnt a tökéletes kikapcsolódáshoz a mindennapi életből

Függetlenül attól, hogy milyen döntést hozott, és hol található az ingatlan, egy dolog világos – a teljes nyaraláshoz kell szolgálnia. A légkör, amelyet újrateremt, semmiképpen sem hasonlíthat állandó lakóhelyére. Ez az a hely, ahol szabadjára engedheti fantáziáját. Alkosd újra azt a mesét, amelynek mindig is a részese akartál lenni.

Ha otthon úgy döntött, hogy egy sarokkanapéval optimalizálja a teret, itt könnyedén vásárolhat nappali garnitúrát egyedi kanapékból, fotelekből, zsámolyokból, és akár rattan bútorokat is tartalmazhat.

Mindig is álmodozott egy kanapéról az ablak alatt, amelyet kényelmes kanapé ként használhat, és lefeküdhet és nézheti a csillagokat? Nos, ez most lehetséges! Akár a függönyök anyagát is össze illesztheted a párnák dekorjával.

Ne hagyja ki a lehetőséget, hogy megszerezze a kívánt könyvtárat, amely az összes könyvét tárolja, és otthonosságot és kényelmet kínál Önnek bármikor, amikor el akarja merülni az olvasásban.

Miért ne választana egy extravagánsabb étkezőgarnitúrát is. Új színek, új dekorációk, és esetleg valami még merészebb?

Fektessen be a kényelembe több nappali bútorral

Ahogy mondani szokták – kényeztesd az érzékeidet! Itt van a hely, ahol bele foglalhatja mindazokat a kényelmes társalgó bútorokat, amelyekkel egy újabb belsőépítészeti magazin oldalait lapozgatva nagy előszeretettel méregetett. Mindig is szerettél volna vásárolni egy heverőt, hintaszéket vagy akár Joey és Chandler fekvőfotelét a Barátok közttől, de kitartottál, mert egyszerűen nem volt elég praktikus az otthonodban.

Nos, már nincs szükség fékekre, mert nincs praktikusabb, mint a házikó legkényelmesebb bútor darabját rögzíteni. Végül is ez egy nyaraló, igaz? Ezért nyugodtan vásárolja meg azt a rettenetesen nagy kanapét, amiről mindig is álmodott, és lelkiismeret-furdalás nélkül foglalja el a nappali minden terét.

Biztosítson kényelmet vendégeinek is

A nyaraló ingatlan általában nem csak az Ön számára. Gyakran hívnak ide vendégeket – régi barátokat, és miért ne új ismerősöket. Ezért jó, ha elegendő lehetőséggel készülünk, hogy megfeleljünk ezeknek. Nem ritkán családi és személyes ünnepeket is tartanak ilyen helyen. Ha nincs külön vendégszobája, fogadhat többfunkciós bútorokat, mint például kanapé és fotel, egyszemélyes ágy extra matraccal. Természetesen bebiztosíthatja magát az ún utazóágyak, amelyek szépen el vannak rejtve valamilyen szekrényben.

Jó a vendégei kényelmére gondolni. Gondoskodjon legalább több, különböző sűrűségű hálógarnitúráról, paplanról és párnáról. Ha úgy dönt, hogy hagyja őket a kanapén aludni, jó ötlet felső matracot kínálni nekik. Így egyszerre kényelmet biztosít számukra alvás közben, és védi a kárpitozott bútorok damasztját, különösen, ha gyakran használja a kanapét ágynak.

Különös figyelmet kell fordítani a külső térre

Akár udvaros házban, akár verandás lakókocsiban vagy erkélyes lakásban élünk, különösen ügyeljünk a külső térre. Az első dolog, amit figyelembe kell venni, a terület, valamint a kerti bútorok és dekorációk tárolási lehetőségei. Ha van egy kis teraszunk, de reggel nagyon szívesen reggelizünk rajta, az összecsukható bútorok remek praktikus megoldás. Használja ki a teret függőlegesen fali polcokkal, függő edényekkel, lámpákkal és művészeti megoldásokkal.

A nagy kert természetesen igazi érték és lehetőség a természethez közelebb kerülni. Nem kell időt és energiát pazarolnia a tér tökéletes arányainak és geometriájának eléréséhez. Csak egy kényelmes kerti garnitúra kell a jól megérdemelt pihenéshez. Ne feledkezzünk meg a kötelező tartozékról - a kerti esernyőről.

És mi lesz az okos ötleted egy nyaraló berendezésére?

 

Kövessen bennünket